Veletrh Ambiente 2015
Veletrh Ambiente 2015 Publikováno: 11. 02. 2015

V období od 13. do 17. února 2015 se ve Frankfurtu nad Mohanem uskuteční mezinárodní veletrh spotřebního zboží Ambiente 2015. Ambiente Frankfurt je jedním z nejvýznamnějších světových veletrhů, který se zaměřuje na spotřební zboží z různých oblastí (sklo, porcelán, šperky a módní doplňky, bytové doplňky a dekorace atd.).

Výstava je místem setkání pro vystavovatele, návštěvníky, designéry i architekty z celého světa, jejichž hlavním motivem je interiérový design, navazování kontaktů a dlouhodobé spolupráce. Přední světové značky, výrobci ale i designéři a návrháři představí nové kolekce a také to nejlepší ze svých výrobků.

Zajímavostí pro letošní ročník veletrhu je nová partnerská země – USA – která poskytuje inspiraci po celém světě, neustále nastavuje nové trendy, a která přebírá štafetu partnerství po Japonsku. Spojené státy Americké jsou po Dánsku, Francii a Japonsku čtvrtou partnerskou zemí veletrhu Ambiente, a lze očekávat pestrou škálu ultra-moderních produktů a inovativní design. Navíc řada doprovodných akcí, jako například speciální prezentace či slavnostní předávání cen, nabízí nevšední zážitek.

Na veletrhu také uvidíte více než 40 firem z České republiky včetně významných zástupců sklářského a keramického průmyslu, kterými jsou např. Crystal Bohemia, jež je tradičním výrobcem ručně broušeného, foukaného a lisovaného olovnatého křišťálu. Brilance, lesk, třpyt a vysoký index lomu světla patří mezi základní vlastnosti výrobků těchto poděbradských skláren. Dále Crystalex CZ, který je největším českým výrobcem nápojového skla a mimořádně úspěšný i v oblasti dekorací, či Český porcelán a.s., jakožto tradiční výrobce ozdobného a užitkového porcelánu především s cibulovým vzorem ale i dalšími dekory, dále pak hotelového porcelánu či snídaňových servisů. Vyrábí se zde i známý figurkový pocelán – beltém, vánoční ozdoby a další. Mezi českými vystavovateli najdete i další členy Asociace sklářského a keramického průmyslu ČR, např. firmy Kavalier glass a.s., Thun 1794 a.s., nebo Moser a.s., jež představí svou zbrusu novou kolekci DESIGN MOSER 2015.

Více informací najdete na stránkách www.ambiente.messefrankfurt.com.

Foto: www.ambiente.messefrankfurt.com

Provozuje: ASKPCR logo

Asociace je členem: Glass AllianceSPCR logo